Website development was co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund.
Website development was co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund.
European Union: Together with EU funds

News

Krenuo redovan rad Muzeja grada u Palači šećera

03.12.2020

Nakon tjedna otvorenja Palače šećera, tijekom kojeg je atraktivan stalni postav Muzeja grada u Krešimirovoj 28 obišlo 2.350 posjetitelja, od utorka, 24. studenog, Palača je za posjete  otvorena u redovnom radnom vremenu Muzeja na toj lokaciji – od utorka do nedjelje, od 11 do 19 sati. Ponedjeljkom i blagdanom Muzej je zatvoren.

Svečano otvorena Palača šećera, novi dom Muzeja grada Rijeke

03.12.2020

U petak, 13. studenoga 2020., svečano je otvorena Palača šećera, novi dom Muzeja grada Rijeke. Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, tom se prigodom zahvalio svima koji su sudjelovali u procesu obnove i uređenja palače, naglasivši kako formiranjem kvarta kulture u bivšem industrijskom kompleksu Benčić cijela zona dobiva novo lice, čime ujedno nastaje novo gradsko središte.

Građevinski poslovi u palači pri kraju, slijedi opremanje zgrade

17.07.2020

Unatoč ljetnim temperaturama i novom udaru koronavirusa, radovi u palači Šećerane se korak po korak približavaju završetku. U svim prostorijama gdje je to predviđeno postavljen je parket, ugrađena stolarija, obavljeni bravarski radovi, isto vrijedi za soboslikarske radove.

U završnoj fazi većina radova u obnovi palače

21.05.2020

Korak po korak, palača Šećerane mijenja vlastito lice i u tom je procesu doista odmakla. Ne odnosi se to samo na vanjske dijelove zdanja, vidljive svakom prolazničkom oku nakon uklanjanja dijela građevinskih skela, nego i na unutrašnjost objekta.

Rijeka’s Industrial Heritage

01.07.2019

With Tourism Valorisation of the Representative Monuments of Rijeka’s Industrial Heritage the City of Rijeka responded to a call for grant award from EU funds, published by the Croatian Ministry of Regional Development and EU funds.