Website development was co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund.
Website development was co-financed by the European Union from the European Regional Development Fund.
European Union: Together with EU funds

News

U završnoj fazi većina radova u obnovi palače

21.05.2020

Korak po korak, palača Šećerane mijenja vlastito lice i u tom je procesu doista odmakla. Ne odnosi se to samo na vanjske dijelove zdanja, vidljive svakom prolazničkom oku nakon uklanjanja dijela građevinskih skela, nego i na unutrašnjost objekta.

Izvještaj s gradilišta kaže kako je dio radova u interijeru okončan, unatoč teškoćama što ih je posljednja dva-tri mjeseca donijela virusna epidemija. Na palači su ugrađena sva ulazna vrata, postavljena bravarija, ugrađena su također oba dizala, što će reći teretni i onaj za posjetitelje zdanja, odnosno osoblje Muzeja. U sanitarnim čvorovima postavljene su keramičke pločice i ugrađene sanitarije, a na prvom katu je u svim prostorijama vidljiv novi parket.

U tijeku su završni zahvati vezani uz postavljanje parketa u ostalim dijelovima zgrade. Također postavljanje drvene stolarije, što se prije svega odnosi na unutrašnja vrata, kojih je 70 posto u objektu već stavljeno na mjesta gdje trebaju biti. Usporedno se odvijaju soboslikarski i kamenarski poslovi. Na zapadnoj strani zgrade radi se na završavanju fasade. Ne stoje ni protupožarni zahvati, odnosno završava se evakuacijsko stubište.

Na dnevni red je došlo i unutrašnje stubište palače, a većina radova kojima će vratiti svoj nekadašnji sjaj upravo je u tijeku.